22kilo

obiad

Domowe tortille ze świeżymi warzywami

Możliwość komentowania Domowe tortille ze świeżymi warzywami została wyłączona

Jeśli jeszcze nie zaplanowaliście nic na obiad na ten weekend, to polecam Wam te ręcznie robione tortille. Ich zrobienie nie jest trudne, chociaż wymaga odrobiny wprawy. Continue reading

Kurczak w sosie sezamowym

Możliwość komentowania Kurczak w sosie sezamowym została wyłączona

Kolejny pomysł na kurczaka inspirowany kuchnią azjatycką. Dzięki dodatkowi tahini mięso nabiera smaku sezamu. Continue reading

Krem z pora – najłatwiejszy i najszybszy przepis

Możliwość komentowania Krem z pora – najłatwiejszy i najszybszy przepis została wyłączona

Ten przepis – prosto z Gotuj z Julią Julii Child – jest niezwykle prosty i łatwy do wykonania. Ta zupa nie wymaga dodawania wywaru z warzyw czy kurczaka, dzięki czemu lista składników zdecydowanie się zmniejsza.  Continue reading

Pasztet warzywny z brukwi

2 komentarze

Jestem bardzo zadowolona z tego dania. Nie tylko po raz pierwszy w życiu piekłam pasztet warzywny (czy w ogóle jakikolwiek pasztet), ale na dodatek sama wymyśliłam ten przepis. Fajnie sprawdza się w roli np. kolacji na ciepło lub zdrowej przekąski w ciągu dnia.  Continue reading

Placuszki z brukwi

Możliwość komentowania Placuszki z brukwi została wyłączona

Podawałam już podobny przepis na placki z cukinii. Brukiew ma jednak jedną zasadniczą przewagę – jest kilkakrotnie tańsza. I świetnie nadaje się do ścierania. Continue reading

Dorsz panierowany w orzechach

Możliwość komentowania Dorsz panierowany w orzechach została wyłączona

Dorsz panierowany w orzechach i świeżym imbirze, podany z młodymi ziemniakami z wody i pomidorami na rukoli – brzmi jak pozycja z karty w restauracji? W rzeczywistości to proste i szybkie w wykonaniu danie. Continue reading