22kilo

Zielona sałatka makaronowa

Zielona sałatka makaronowa

1 Comment

Tylko cztery składniki i wyjątkowy smak. Tak gotować może każdy.

W mojej kuchni królują dziś dania, które można przygotować w sposób ekspresowy. A na blogu wpisy, które można stworzyć w kilka minut. Tak to już jest przy potrójnym macierzyństwie 😉 Dość gadania, łapcie przepis na sałatkę, która świetnie sprawdzi się tak w pracy, jak i w domu.

Składniki:

  • 100 g makaronu (najlepiej razowego),
  • 2 – 3 kopiaste łyżeczki zielonego pesto.
  • 2 łyżki słonecznika,
  • parmezan do posypania.

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą. Połączyć z pesto tak, żeby makaron był mokry. Pestki słonecznika podprażyć i rozsypać na makaron. Posypać parmezanem.

Można oczywiście podać z dodatkami, np. z czarnymi oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Pestki słonecznika można zamienić na ulubione orzechy.

najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Kasia
Gość

wszędzie gdzie pojawia się prażony słonecznik jestem kupiona 😀 on daje tyle smaku że szok po prostu!

https://stalowezdrowie.pl/glikemia-poziom-cukru-po-posilku-na-czczo-glikemia-przygodna/