Tylko cztery składniki i wyjątkowy smak. Tak gotować może każdy.
W mojej kuchni królują dziś dania, które można przygotować w sposób ekspresowy. A na blogu wpisy, które można stworzyć w kilka minut. Tak to już jest przy potrójnym macierzyństwie 😉 Dość gadania, łapcie przepis na sałatkę, która świetnie sprawdzi się tak w pracy, jak i w domu.
Składniki:
- 100 g makaronu (najlepiej razowego),
- 2 – 3 kopiaste łyżeczki zielonego pesto.
- 2 łyżki słonecznika,
- parmezan do posypania.
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą. Połączyć z pesto tak, żeby makaron był mokry. Pestki słonecznika podprażyć i rozsypać na makaron. Posypać parmezanem.
Można oczywiście podać z dodatkami, np. z czarnymi oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Pestki słonecznika można zamienić na ulubione orzechy.
wszędzie gdzie pojawia się prażony słonecznik jestem kupiona 😀 on daje tyle smaku że szok po prostu!
https://stalowezdrowie.pl/glikemia-poziom-cukru-po-posilku-na-czczo-glikemia-przygodna/