22kilo

przekąski

Chipsy z topinambiru

9 komentarzy

Kilka sezonów temu, kiedy w Top Chefie gotowali jeszcze kucharze, a nie celebryci, chips z topinamburu był must have każdego odcinka. Dla elementu chrupkości – tak mówili. Ostatnio mój mąż przyniósł opakowanie topinamburu z biedronki, tak więc my tez dodaliśmy naszemu życiu elementu chrupkości. Continue reading

Pasztet z fasoli

4 komentarze

Lekko pikantny pasztet z fasoli i marchewki, miękki w środku i chrupiący na zewnątrz. Syty, można smarować go na pieczywo lub jeść jako samodzielne danie. Poza tym, czy nie wygląda po prostu ślicznie? Continue reading

Aromatyczne chipsy z dyni

2 komentarze

Uwielbiam dynię i przygotowuję ją na różne sposoby. Robię z niej kopytka, zupę, piekę dyniowe ciasta, a nawet jem na kanapkach. Ostatnio wpadałam na pomysł, żeby zrobić dyniowe chipsy. Można łatwo je zabrać gdzieś ze sobą, będą też fajną przekąską na jesienne party – np. na przyjęcie z okazji Halloween. Continue reading