22kilo

przekąski

Chipsy z topinambiru

9 komentarzy

Kilka sezonów temu, kiedy w Top Chefie gotowali jeszcze kucharze, a nie celebryci, chips z topinamburu był must have każdego odcinka. Dla elementu chrupkości – tak mówili. Ostatnio mój mąż przyniósł opakowanie topinamburu z biedronki, tak więc my tez dodaliśmy naszemu życiu elementu chrupkości. Continue reading

Pasztet z fasoli

4 komentarze

Lekko pikantny pasztet z fasoli i marchewki, miękki w środku i chrupiący na zewnątrz. Syty, można smarować go na pieczywo lub jeść jako samodzielne danie. Poza tym, czy nie wygląda po prostu ślicznie? Continue reading

Aromatyczne chipsy z dyni

2 komentarze

Uwielbiam dynię i przygotowuję ją na różne sposoby. Robię z niej kopytka, zupę, piekę dyniowe ciasta, a nawet jem na kanapkach. Ostatnio wpadałam na pomysł, żeby zrobić dyniowe chipsy. Można łatwo je zabrać gdzieś ze sobą, będą też fajną przekąską na jesienne party – np. na przyjęcie z okazji Halloween. Continue reading

Pikantne śledzie w oleju z serkiem Apetina

Możliwość komentowania Pikantne śledzie w oleju z serkiem Apetina została wyłączona

Mam dzisiaj dla Was bardzo prosty przepis – w sam raz na przyjęcie lub proszoną kolację. Pikantne śledzie w oleju przygotujecie bardzo szybko i to nawet na 2 – 3 dni przed podaniem, by przed samym przyjściem gości zająć się bardziej naglącymi sprawami. Continue reading

Faszerowane jajka bez majonezu

Możliwość komentowania Faszerowane jajka bez majonezu została wyłączona

Jeżeli przygotowujesz poczęstunek dla gości możesz być pewnym jednego – jajka na pewno znikną ze stołu. Szczególnie te, które wyglądają tak ładnie i kolorowo.  Continue reading