22kilo

kuchnia

Domowy sos BBQ

Możliwość komentowania Domowy sos BBQ została wyłączona

Sos barbecue to świetny dodatek do mięs i warzyw z grilla, ale także do mięsa z parowaru lub pieczonego w piekarniku. W domu świetnie sprawdza się także jako alternatywa dla ketchupu. Continue reading

Kurczak w miodzie i cytrynie

2 komentarze

Wyraziste smaki: słodycz miodu, kwaśność cytryny, ostrość papryczki chilli i charakterystyczny aromat świeżego imbiru idealnie dopełniają się w tym daniu, sprawiając, że nasze podniebienie ciągle zaskakiwane jest nowymi doznaniami.

Continue reading

Dorsz z imbirem na parze

1 Comment

Dorsz po dosłownie 3 minutach na parze praktycznie zaczął się rozpadać. Farsz z silną nutą imbiru nadał rybie dość wykwintnego smaku. „Resztki” posłużyły za główny punkt porannej sałatki.  Continue reading

Produkt lutego: jarmuż

Możliwość komentowania Produkt lutego: jarmuż została wyłączona

Tak, to dla nikogo chyba nie będzie zaskoczeniem. Jedzeniem/produktem lutego bezdyskusyjnie został jarmuż. Przepisy znajdziecie na dole strony. Continue reading