Kolejny przepis z wykorzystaniem jarmużu, który świetnie sprawdza się w duecie z jajkiem. Takie śniadanie jest nie tylko smaczne, ale także bardzo sycące. Continue reading
Ryż z jabłkiem i cynamonem
Kolejny dowód na to, że najprostsze przepisy często są najlepsze. Ryż z jabłkiem to świetna słodka przekąska na ciepło – idealna na śniadanie, drugie śniadanie lub podwieczorek. Continue reading →
Lekki krem czekoladowy
Do stworzenia tego pysznego, lekkiego i zdrowego kremu czekoladowego potrzebujemy tylko dwóch składników: domowego budyniu oraz serka homogenizowanego. Continue reading →
Domowa granola
Podobno w życiu każdego blogera kulinarnego pojawia się taki moment, kiedy po prostu MUSI zamieścić przepis na domową granolę. No cóż, nie będę tutaj wyjątkiem. Continue reading →
Makrela w oliwie i ziołach prowansalskich
Makrela to jedna z moich ulubionych ryb do przygotowania. Lubię ją nie tyle (czy nie tylko) za walory smakowe, ale w dużej mierze za wygląd – niebieskie „tygrysie” pręgi i połączenie jasnego mięsa z ciemnym. Continue reading →
Sałatka z jajkiem i jarmużem
Druga odsłona jarmużu w kuchni. Zdrowo, smacznie i kolorowo. Continue reading →
Zielona bomba witaminowa – jarmuż, banan i jabłko
Przepis idealny dla każdego, kto chce w pełni wykorzystać zdrowotne właściwości jarmużu, ale nie przepada za jego smakiem. Jarmuż i banan to zaskakująco smaczne połączenie oraz niebanalny kolor. Continue reading →
Kurczak w 3 kolorach: żółty, czerwony, zielony
Kurczak, kolorowe papryki, ryż – prosty sposób na zdrowy, sycący i pełen witamin obiad.
Continue reading →
Placki z cukinii
Pyszne placuszki z cukinii to fajny obiad nie tylko dla wegetarian. Chociaż składniki są zdrowe, placki smażymy na oleju, więc lepiej nie sięgać po to danie zbyt często. Continue reading →
Słodkie praliny
Te praliny są bardzo wykwintne, słodkie i smaczne, chociaż nie ma w nich grama czekolady ani cukru. Główne składniki to suszone owoce oraz… kasza jaglana. Continue reading →
Najnowsze komentarze