22kilo

kuchnia

Jajko sadzone z jarmużem

Możliwość komentowania Jajko sadzone z jarmużem została wyłączona

Kolejny przepis z wykorzystaniem jarmużu, który świetnie sprawdza się w duecie z jajkiem. Takie śniadanie jest nie tylko smaczne, ale także bardzo sycące. Continue reading

Ryż z jabłkiem i cynamonem

Możliwość komentowania Ryż z jabłkiem i cynamonem została wyłączona

Kolejny dowód na to, że najprostsze przepisy często są najlepsze. Ryż z jabłkiem to świetna słodka przekąska na ciepło – idealna na śniadanie, drugie śniadanie lub podwieczorek.  Continue reading

Makrela w oliwie i ziołach prowansalskich

Możliwość komentowania Makrela w oliwie i ziołach prowansalskich została wyłączona

Makrela to jedna z moich ulubionych ryb do przygotowania. Lubię ją nie tyle (czy nie tylko) za walory smakowe, ale w dużej mierze za wygląd – niebieskie „tygrysie” pręgi i połączenie jasnego mięsa z ciemnym.  Continue reading

Zielona bomba witaminowa – jarmuż, banan i jabłko

Możliwość komentowania Zielona bomba witaminowa – jarmuż, banan i jabłko została wyłączona

Przepis idealny dla każdego, kto chce w pełni wykorzystać zdrowotne właściwości jarmużu, ale nie przepada za jego smakiem. Jarmuż i banan to zaskakująco smaczne połączenie oraz niebanalny kolor. Continue reading

Placki z cukinii

1 Comment

Pyszne placuszki z cukinii to fajny obiad nie tylko dla wegetarian. Chociaż składniki są zdrowe, placki smażymy na oleju, więc lepiej nie sięgać po to danie zbyt często. Continue reading

Słodkie praliny

Możliwość komentowania Słodkie praliny została wyłączona

Te praliny są bardzo wykwintne, słodkie i smaczne, chociaż nie ma w nich grama czekolady ani cukru. Główne składniki to suszone owoce oraz… kasza jaglana.  Continue reading