Pyszny i zdrowy pikantny pasztet z czerwonej soczewicy. Idealnie zbalansowany smak – lekko pikantny, ale bez przesady. Taki jak lubię. Continue reading
Orzeźwiająca sałatka tabbouleh
Hit sezonu. Libańska sałatka tabbouleh jest orzeźwiająca, syta i pyszna. Idealna na II śniadanie w upalny dzień. Continue reading →
Zapraszam na blogerskie śniadanie do Gdyni!!!
Hej! Muszę się Wam dziś pochwalić sporym sukcesem w moim blogerskim życiu. Otóż zostałam zaproszona do gotowania w ramach „Blogerskiego Śniadania” na Halach Targowych w Gdyni. Już za tydzień wpadajcie posmakować przygotowanych przeze mnie zdrowych smakołyków! Continue reading →
Pasta z zielonej soczewicy i marchewki
Uwielbiam różnego typu pasty do kanapek. Muszę się przyznać, że ta konkretna powstała z myślą o moim synku. Ale szybko okazało się, że pasta z zielonej soczewicy jest po prostu zbyt dobra, żeby oddać ją w całości niemowlakowi. Continue reading →
Sałatka ze świeżego szpinaku
Mmmm, świeży szpinak. Po prostu nie jestem w stanie przejść koło niego obojętnie. Źródło żelaza, witaminy A, B, C i K. Samo zdrowie. Sałatka ze świeżego szpinaku to świetny sposób na wykorzystanie jego zielonych liści. Continue reading →
Dietetyczne spaghetti z dyni (dieta 17-dniowa)
Dynia makaronowa nie jest w Polsce tak popularna jak dynia olbrzymia czy Hokkaido albo Muscat de Provance. Niemniej jednak przy odrobinie szczęścia możecie ja kupić (ja moją dostałam w Auchanie) i wtedy przygotować to dietetyczne spaghetti. Continue reading →
Cytrynowa gryczana z fenkułem
Kasza gryczana o smaku cytryny? Jak najbardziej! Podduszony koper włoski (fenkuł) dodaje ciekawego smaku tej niecodziennej mieszance. A solone nerkowce tylko wszystko podkręcają. Continue reading →
Jajecznica z białek (dieta 17-dniowa)
Jajecznica z białek jest smaczna i bardzo zdrowa. Mogą ją jeść osoby z wysokim cholesterolem. Poza tym fajnie sprawdza się, gdy nie macie pomysłu na wykorzystanie samych białek. Continue reading →
Owsiane ciasteczka z żurawiną i migdałami
Wczoraj wieczorem nie miałam pomysłu na jakieś fajne II śniadanie, które mogłabym zabrać ze sobą na spacer i zapakować mężowi. A wtedy przypomniałam sobie o starym przepisie na ciasteczka owsiane (BEZ CUKRU), który cieszy się sporą popularnością na moim blogu. Z nowymi dodatkami smakuje równie świetnie. Continue reading →
Jak jeść mniej mięsa
Jemy za dużo mięsa. I mówię „my” jako ludzie mieszkający w tzw. krajach rozwiniętych i „my” jako Polacy, i wreszcie „my” jako mąż i ja. Jedzenie zbyt dużych ilości mięsa nie sprzyja ani naszemu zdrowiu, ani naszym organizmom. Continue reading →
Najnowsze komentarze