22kilo

kuchnia

Pasta z zielonej soczewicy i marchewki

Możliwość komentowania Pasta z zielonej soczewicy i marchewki została wyłączona

Uwielbiam różnego typu pasty do kanapek. Muszę się przyznać, że ta konkretna powstała z myślą o moim synku. Ale szybko okazało się, że pasta z zielonej soczewicy jest po prostu zbyt dobra, żeby oddać ją w całości niemowlakowi. Continue reading

Dietetyczne spaghetti z dyni (dieta 17-dniowa)

Możliwość komentowania Dietetyczne spaghetti z dyni (dieta 17-dniowa) została wyłączona

Dynia makaronowa nie jest w Polsce tak popularna jak dynia olbrzymia czy Hokkaido albo Muscat de Provance. Niemniej jednak przy odrobinie szczęścia możecie ja kupić (ja moją dostałam w Auchanie) i wtedy przygotować to dietetyczne spaghetti. Continue reading

Cytrynowa gryczana z fenkułem

Możliwość komentowania Cytrynowa gryczana z fenkułem została wyłączona

Kasza gryczana o smaku cytryny? Jak najbardziej! Podduszony koper włoski (fenkuł) dodaje ciekawego smaku tej niecodziennej mieszance. A solone nerkowce tylko wszystko podkręcają. Continue reading

Jajecznica z białek (dieta 17-dniowa)

Możliwość komentowania Jajecznica z białek (dieta 17-dniowa) została wyłączona

Jajecznica z białek jest smaczna i bardzo zdrowa. Mogą ją jeść osoby z wysokim cholesterolem. Poza tym fajnie sprawdza się, gdy nie macie pomysłu na wykorzystanie samych białek. Continue reading

Owsiane ciasteczka z żurawiną i migdałami

Możliwość komentowania Owsiane ciasteczka z żurawiną i migdałami została wyłączona

Wczoraj wieczorem nie miałam pomysłu na jakieś fajne II śniadanie, które mogłabym zabrać ze sobą na spacer i zapakować mężowi. A wtedy przypomniałam sobie o starym przepisie na ciasteczka owsiane (BEZ CUKRU), który cieszy się sporą popularnością na moim blogu. Z nowymi dodatkami smakuje równie świetnie. Continue reading

Jak jeść mniej mięsa

Możliwość komentowania Jak jeść mniej mięsa została wyłączona

Jemy za dużo mięsa. I mówię „my” jako ludzie mieszkający w tzw. krajach rozwiniętych i „my” jako Polacy, i wreszcie „my” jako mąż i ja. Jedzenie zbyt dużych ilości mięsa nie sprzyja ani naszemu zdrowiu, ani naszym organizmom. Continue reading