Deser kawowy dla wszystkich, którzy z rożnych powodów nie piją mleka krowiego. Pyszny i podwójnie zdrowy – bo to kawa zbożowa z mlekiem kokosowym i pyszną, soczystą pomarańczą. Continue reading
Kawa zbożowa według kuchni pięciu przemian
Mam dla Was dzisiaj niezwykła kawę. Jej przygotowanie zajmie Wam dłużej niż zazwyczaj, ale naprawdę warto. Dzięki temu będziecie mogli cieszyć się pełnym aromatu smakiem kawy i naprawdę odpocząć. Continue reading →
Pasztet z fasoli
Lekko pikantny pasztet z fasoli i marchewki, miękki w środku i chrupiący na zewnątrz. Syty, można smarować go na pieczywo lub jeść jako samodzielne danie. Poza tym, czy nie wygląda po prostu ślicznie? Continue reading →
Na językach: Granat
Granat to owoc życia, symbol płodności i po prostu pyszny, soczysty owoc, pełen tryskających smakiem mięsistych kuleczek. Przy okazji, to także idealny dodatek do różnych dań. Continue reading →
Dietetyczna pizza z kalafiora
Kiedy koleżanka wysłała mi ten przepis, nie wierzyłam, że pizza z kalafiora może być aż tak smaczna. Tak ją jednak zachwalała, że postanowiłam ją przygotować przy najbliższej nadarzającej się okazji. Bardzo się z tego cieszę. Continue reading →
Sałatka z czerwonej kapusty, granatu i cieciorki
Stara, dobra, polska czerwona kapusta z egzotycznymi dodatkami: grejpfrutem i owocem granatu, posypana jeszcze dodatkowo prażoną w piekarniku cieciorką. Po prostu pyszna, a do tego aromatyczna i sycąca. Idealna na jesień. Continue reading →
Kruche ciasteczka owsiane
Pyszne, zdrowe i sycące – kruche ciasteczka owsiane z wyczuwalną nutą imbiru i suszonymi owocami. Uwielbiamy całą rodziną. Continue reading →
Domowa kostka rosołowa
Wiedzieliście, że można przygotować kostkę rosołową w domu? Ja dowiedziałam się niedawno i bardzo się z tego cieszę ;). Continue reading →
Zupa dyniowo-marchwiowa
Myślałam, że po zeszłorocznym dyniowym szaleństwie nie wymyślę już żadnego nowego dania z dynią w roli głównej, a jednak udało się :). Zupa dyniowo-marchwiowa, choć raczej wypadałoby powiedzieć: krem, poleca się do spróbowania. Continue reading →
Aromatyczne chipsy z dyni
Uwielbiam dynię i przygotowuję ją na różne sposoby. Robię z niej kopytka, zupę, piekę dyniowe ciasta, a nawet jem na kanapkach. Ostatnio wpadałam na pomysł, żeby zrobić dyniowe chipsy. Można łatwo je zabrać gdzieś ze sobą, będą też fajną przekąską na jesienne party – np. na przyjęcie z okazji Halloween. Continue reading →
Najnowsze komentarze