Jeżeli czasem zdarza się Wam nagotować za dużo owsianki, ten przepis jest dla Was. Pozwala w szybki i kreatywny sposób spożytkować resztki ze śniadania. Ciasteczka owsiane z resztek są naprawdę wyśmienite, a do tego proste w przygotowaniu i zdrowe. Czyli same plusy! Continue reading
Najlepszy budyń czekoladowy (z 3 składników)
Lubicie słodycze w wersji fit? Pewnie, że lubicie! Zatem zapraszam na najprostszy domowy budyń czekoladowy! Continue reading →
Fit placki z jabłkami
Te fit placki z jabłkami są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Co nie mniej istotne, świetnie smakują i na ciepło, i na zimno. Nie są tłuste, więc spokojnie można je jeść bez podgrzewania. Continue reading →
Muffiny z burakiem i pomarańczą
Przepis na interesującą przekąskę, idealną na lunch w pracy czy do zabrania na spacer. Muffiny z burakiem i pomarańczą to jednak nie słodycz, nie podawajcie ich na deser. To po prostu wytrawna przekąska w formie ciasteczka. Continue reading →
Mleko kokosowe – najprostszy przepis
Domowe mleko kokosowe jest zdrowe, ekologiczne i tanie. Jest też świetną alternatywą dla mleka krowiego dla wegan czy osób, które po prostu chciałyby ograniczyć spożycie nabiału. Continue reading →
Leczo warzywne
Leczo warzywne łączy w sobie kilka pozytywnych cech. Jest zdrowe i lekkostrawne, łatwo je przyrządzić (choć czas przygotowania całej potrawy jest dość duży), świetnie rozgrzewa i jest łatwe do podgrzania. Dzięki temu idealnie nadaje się jako lunch do pracy. Wcześniej zazwyczaj leczo robiłam z podsmażaną kiełbaską, ale ze względu na konieczność przejścia na dietę lekkostrawną opcja wegetariańska wygrała. Continue reading →
Tarta z gruszkami i sosem chałwowym
Dziś mam dla Was bardzo jesienny deser – tarta z gruszkami i sosem chałwowym z pewnością pozwoli Wam odgonić jesienną chandrę, typową dla tych zimnych dni. Nie martwcie się, od tego deseru (prawie) nie przytyjecie! Continue reading →
Pieczone udka z warzywami
Pieczone udka robię na obiad dość często. Lubię to delikatne i soczyste mięso, które jest też niedrogie i łatwo dostępne. Ten przepis urzekł mnie tym, że wszystkie składniki po prostu wrzuca się do naczynia żaroodpornego i piecze wspólnie. To ogromna oszczędność czasu nie tylko podczas przygotowania, ale również zmywania. Continue reading →
Sałatka z pieczoną fetą i ciecierzycą
Jesienią i zimą z lekkich sałatek na bazie zielonych liści przerzucamy się na sałatki na bazie kaszy lub ciecierzycy. Są bardzo sycące, a na dodatek zazwyczaj świetnie smakują także na ciepło. Można więc je delikatnie podgrzać, jeżeli chcecie rozgrzać się po zimowym spacerze.
Jesienna owsianka i domowa chałwa
Owsianka to u mnie częste śniadanie. Uwielbiam jeść ją z sezonowymi owocami i na słodko. Gwarantuję Wam, że domowa chałwa i słodkie owoce zaspokoją Waszą ochotę na słodycze w następnym godzinach. Continue reading →
Najnowsze komentarze