Taką sałatkę przygotujecie w dosłownie kilka minut. To urok zastosowania kaszy kuskus, którą wystarczy zalać wrzątkiem oraz fasolki i tuńczyka w puszce. Spokojnie zdążycie to zrobić przed pracą!
Dodaję tą inspirację na Drugie Śniadanie z opóźnieniem spowodowanym problemami z aparatem. Mam nadzieję, że to mi wybaczycie ;). Sałatkę wymyślił mój mąż.
Składniki:
- 1/2 szklanki surowej kaszki kuskus,
- 1 szklanka wrzątku,
- puszka tuńczyka w wodzie,
- puszka czerwonej fasolki,
- po pół łyżeczki papryki słodkiej i kurkumy,
- świeżo mielony pieprz,
- pół pęczka świeżej kolendry.
Przygotowanie:
- W misce zalewam kuskus wrzątkiem, dodaję paprykę, kurkumę i pieprz do smaku. Przykrywam talerzykiem na 5 minut. Po tym czasie mieszam kaszę widelcem i odstawiam do wystygnięcia.
- Z puszek odlewam wodę, tuńczyka rozdrabniam widelcem, dodaję do kuskusa i fasolki. Mieszam wszystko z pokrojoną drobno świeżą kolendrą.
- Jeżeli chcecie przygotować tą sałatkę w wersji do pracy, nałóżcie kuskus na dół słoika, następnie rozdrobnionego tuńczyka, następnie fasolę, a na górze udekorujcie świeżą, niekrojoną kolendrą. Estetyczna sałatka do pracy jest już gotowa!
Najnowsze komentarze