Sos barbecue to świetny dodatek do mięs i warzyw z grilla, ale także do mięsa z parowaru lub pieczonego w piekarniku. W domu świetnie sprawdza się także jako alternatywa dla ketchupu. Continue reading
Pasztet warzywny mojej mamy
Pasztet przygotowany przez moją mamę jest przepyszny, szczególnie podawany na ciepło. Jem go zamiast porcji sałatki, świetnie nadaje się też na chleb. Continue reading →
Ajvar – chorwacki sos warzywny
Ajvar – chorwacki, czy może raczej bałkański sos, którego główne składniki to papryka i bakłażan. Charakterystyczny, warzywny smak sprawia, że idealnie nadaje się do mięs, szczególnie tych grillowanych. Continue reading →
Pseudo-syrop z dynii
Czy można dynię dodać do kawy? No niby tak, przecież każda szanująca się kawiarnia częstuje nas takową w okresie jesienno-zimowym. No ale jak włożyć dynię do kawy? No jak? Continue reading →
- ‹ Previous
- 1
- 2
- 3
Najnowsze komentarze